Onderwerpen in dit artikel:
Werken aan de verbetering van functionele en klinische uitkomsten tijdens revalidatie kan uw revaliderende patiënt meer zelfstandigheid opleveren. Een krachtig herstel vraagt om de juiste combinatie van voeding en beweging ter bevordering van spiermassa en -krachttoename. Stimulatie van spiereiwitsynthese is essentieel voor bevordering van deze toename waarbij een aantal specifieke voedingstoffen een belangrijke rol spelen1-3.
Vraag de 3 smaken van FortiFit® Energy nu aan
Vraag de smaken aardbei, vanille en mango-perzik van FortiFit® Energy aan via de Smaakservice en laat uw patiënt proeven.
FortiFit® Energy bevat ActiSyn™, een unieke combinatie van 100% wei-eiwit, extra leucine en vitamine D
Meer weten over de effecten van deze voedingstoffen in combinatie met beweging in revaliderende patiënten?
Kijk de geaccrediteerde webinar 'Voeding en revalidatie; van wetenschap naar praktijk' hier gratis terug.
FortiFit® Energy; Zet herstel kracht bij
FortiFit® Energy bevat ActiSynTM, een gepatenteerde en unieke combinatie van 100% wei-eiwit, extra leucine en vitamine D, ontworpen om spiereiwitsynthese te stimuleren9-12. ActiSynTM leidt bewezen tot verbetering van functionele uitkomsten zoals mobiliteit13. FortiFit® Energy is nu verkrijgbaar in 3 heerlijke smaken (aardbei, vanille en mango-perziksmaak).
Bekijk de video voor de werking van FortiFit® Energy met ActiSynTM.
De gebruikte referenties in de video vindt u onderaan de pagina1,4,5,9,13,14,20-35.
Voor wie is FortiFit® Energy geschikt?
Kies voor FortiFit® Energy voor uw patiënten met ondervoeding en spiermassaverlies tijdens hun revalidatie of herstel. U kunt hierbij onder andere denken aan patiënten die ondervoed zijn geraakt en spiermassa zijn verloren door:
- (heup)fracturen na vallen
- COVID-19 revalidatie
- Oncologische aandoening
- IC-opname
- Cardiovasculaire aandoening
- Respiratoire aandoening (bijvoorbeeld COPD)
Meer weten over revalidatie in combinatie met voeding en beweging? Tijdens de webinar ‘Voeding & revalidatie; van wetenschap naar praktijk’ krijgt u meer inzicht in:
- Afname van spiermassa en functie en de impact op uitkomstmaten van revalidatie
- De rol van specifieke voedingsstoffen en beweging in revalidatie
- Van wetenschap naar de praktijk; de kracht van samenwerking in revalidatie
FortiFit® Energy is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij ziektegerelateerde ondervoeding en spierverlies. Uitsluitend te gebruiken onder medisch toezicht. Deze informatie is bestemd voor (para)medici.
Referenties
- Bauer J, et al. J Am Med Dir Assoc. 2013;14:542-59.
- Rondanelli M, et al. Am J Clin Nutr 2016;103:830–840.
- Dimori S, et al. Aging Clin Exp Res 2018;30:951–958.
- Dangin M, et al. J Physiol. 2003 Jun 1;549(Pt 2):635-44.
- Pennings B, et al. Am J Clin Nutr. 2011 May;93(5):997-1005.
- Garlick PJ. J Nutr. 2005 ;135(6 Suppl):1553S-6S.
- Anthony JC, et al. J Nutr. 2000 ;130(10):2413-9.
- Salles J, et al. Mol Nutr Food Res. 2013. ;57(12):2137-46.
- Kramer IF, et al. Clin Nutr. 2017;36:1440-9.
- Luiking YC, et al. Nutr J. 2014;13:9
- Chanet A, et al. J Nutr. 2017;147:2262-71
- Kramer IF, et al. J Clin Endocrinol Metab 2015;100:4124-32.
- Rondanelli, et al. J Cachexia Sarcopenia Muscle. 2020; 11(6): 1535 – 1547
- Bauer, et al. J Am Med Dir Assoc. 2015;16:740-7
- Oesen, et al. Exp Gerontol. 2015;72:99-108.
- Molnár, et al. Physiol Int. 2016;103:368-376
- Dimori S, et al. Aging Clin Exp Res. 2018;30:951-958.
- Verreijen AM, et al. Am J Clin Nutr 2015;101:279-86
- Memelink RG, et al. Nutrients. 2020 ;28;13(1):64
- Boirie Y, et al. Proc Natl Acad Sci. 1997;94(26):14930-14935.
- Boirie, et al. J Am Med Dir Assoc. 2013;14(2):140-3.
- Chanet A, et al. J Nutr Biochem. 2017;46:30-8.
- Cruz-Jentoft AJ, et al. Age Ageing. 2019;48(1):16-3.
- Cuthbertson D, et al. FASEB J. 2005;19(3):422-4.
- Katsanos CS, et al. Am J Physiol Endocrinol Metab 2006, 291:E381-387
- Koopman R, et al. J Appl Physiol. 2009;106(6):2040-8.
- Kim TN, et al. J Bone Metab. 2013;20(1):1-10.
- Landi F, et al. Clin Nutr. 2018;38(5):2113-2120.
- McKendry J, et al. Nutrients. 2020;12(7)
- Morton et al. Curr Opin Crit Care. 2018;24(2)124-130
- Murphy,et al. Eur J Clin Nutr. 2000;54:556-562.
- Phillips SM, et al. J Appl Physiol. 2009;107(3):645-54.
- Puthucheary ZA, et al. JAMA. 2013;310(15):1591-1600.
- Steihaug et al. PloS One. 2017;12(9) :e0184780.
- Williams D, et al. Br. J. Anaesth. 2021;126(3): 730-73