De vele technologische ontwikkelingen in de jaren ‘60 leidden tot de ontwikkeling van gespecialiseerde voedingsproducten voor het ziekenhuis.
In de jaren ’90 nam Nutricia de gespecialiseerde bedrijven SHS International en Milupa over en verwierf hierdoor nieuwe expertise over aangeboren stofwisselingsziekten en ernstige koemelkallergie.
Verpakkingen zijn voor ons noodzakelijk om een product van hoge kwaliteit te kunnen bieden. Maar we erkennen dat verpakkingen niet ten koste mogen gaan van het milieu.
Een circulaire economie voor verpakking. Dat is waar Danone aan wil bijdragen, samen met Nutricia. Wij hebben onszelf ten doel gesteld tegen 2025 100% herbruikbare, recyclebare of biologisch afbreekbare verpakkingen te gebruiken. (Danone commitment). Olvarit zet hierin de eerste stap.
In Nederland zijn wij goed op weg: onze fabrieken in Zoetermeer en Haps zijn allebei ‘Zero waste to landfill’. Dat wil zeggen dat al onze afval niet wordt verband in een afvalverbrandingsinstallatie maar hergebruikt wordt of gerecycled.
Een mooi voorbeeld hiervan is de ‘OptriFles’ voor onze sondevoeding. Deze fles is volledig recyclebaar. (bron)
Behalve ons programma voor circulaire verpakkingen, richten we ons ook op het voorkomen van voedselverspilling. We werken daartoe samen met een logitieke dienstverlener, de Voedselbank en boeren.
In 2019 doneerde Nutricia meer dan 15.000 producten aan de Voedselbank.