Gemeenteraad Zoetermeer bezoekt Nutricia fabriek: “Wat een parel!”

20 Jun 2024

Al meer dan 125 jaar is de Nutricia fabriek een vast onderdeel in het Zoetermeerse straatbeeld en onderdeel van de lokale gemeenschap. Vanuit Zoetermeer worden jaarlijks honderden miljoenen producten gemaakt voor patiënten wereldwijd.

Met plezier ontvingen we op 12 juni de gemeenteraadsleden van Zoetermeer. Tijdens een rondleiding in de fabriek, een bezoek aan ons Nutricia museum en het proeven van medische voedingen hebben we vol trots gesproken over de binding van Nutricia met de gemeente Zoetermeer en met onze buren. Ook hebben we gedeeld hoe we bijvoorbeeld werken aan circulariteit van materialen en met afval en water omgaan. Belangrijke thema’s voor zowel de gemeenteraad als de fabriek.

We hebben mooie verhalen gehoord over gemeenteraadsleden die de fabriek al hun hele leven kennen, en waarvan de producten die hier gemaakt worden een belangrijke rol hebben gespeeld in hun leven. Concrete voorbeelden van hoe Danone’s missie van het brengen van gezondheid door voeding er in de praktijk uit ziet.

Terwijl we samen kijken naar de toekomst vergeten we niet hoe Nutricia in Zoetermeer ooit begon. Als dank ontving de gemeente een ingelijste foto van de fabriek in 1956, dat in bruikleen op de Nutricia-kamer in het stadhuis van Zoetermeer zal komen te hangen.