Groente lasagne
50
Minuten
Hard
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette, aubergine en kastanjechampignons in de gewenste grootte.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Om de bechamelsaus te maken, voeg je aan een steelpannetje 10 g roomboter toe. Laat dit smelten. Voeg dan 10 g bloem toe en bak dit kort samen, totdat er een ‘’zanderige’’ substantie ontstaat. Voeg dan de melk toe en roer dit goed door met een garde. Zodra de saus de gewenste dikte heeft, haal je deze van het vuur en laat je dit afkoelen.
- Meng 2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water.
- Zodra de bechamelsaus afgekoeld is (onder 60 °C), voeg je het NutriniDrink poeder mengsel toe en roer dit goed door.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette, aubergine en kastanjechampignons toe.
- Voeg daarna de tomatenblokjes en italiaanse kruiden toe. Meng dit geheel goed door en laat dit op een laag vuur pruttelen voor 10 minuten.
- Verdeel eerst een laagje van de groentesaus over een ovenschaal, daarna een laagje bechamelsaus. Daarna de lasagnebladeren. Herhaal dit. Maak de laatste laag af met de geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 625 |
---|---|
Vetten (g) | 32.7 |
Vezels (g) | 10.3 |
Koolhydraten (g) | 50.6 |
Eiwitten (g) | 27.1 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
50 g courgette
50 g aubergine
40 g geraspte jonge kaas
2 lasagnebladen
50 g kastanje champignons
½ ui
1 teentje knoflook
5 g italiaanse kruiden
1 el olijfolie
150 g tomatenblokjes in blik
10 g roomboter
10 g bloem
100 ml melk
2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water