Pompoen risotto

30 Minuten 30 Minuten 1 Makkelijk
Pompoen risotto

BEREIDING

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe en kook ze beetgaar in 10-15 minuten.
  3. Snipper ondertussen de ui fijn en hak de knoflook fijn.
  4. Voeg aan een hapjespan 1 el olijfolie toe en voeg de ui en knoflook toe.
  5. Voeg de vegetarische spekreepjes toe en bak deze kort mee.
  6. Voeg dan de risottorijst toe en bak deze kort mee totdat de korrels glazig zien.
  7. Voeg daarna soeplepel voor soeplepel de groentebouillon toe aan de risottorijst.
  8. Breng de risotto op smaak met peper en een blokje roomboter (10 g).
  9. Voeg de afgekoelde pompoenblokjes toe aan een blender en blend dit fijn.
  10. Meng 2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water.
  11. Voeg de pompoenpuree toe aan een kom en meng hierin het  Nutrinidrink poeder mengsel.
  12. Meng de pompoenpuree door de risottorijst en garneer met Grano Padano.

VOEDINGSWAARDEN

Energie (kcal)637
Vetten (g)31.6
Vezels (g)4.6
Koolhydraten (g)64.8
Eiwitten (g)21.1

INGREDIËNTEN

Voor 1 portie

100 g pompoenblokjes

50 g vegetarische spekjes

60 g risottorijst

½ ui

1 teentje knoflook

15 g Grana Padano

250 ml groente bouillon

Peper

10 g roomboter

1 el olijfolie

2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water