Romige champignonsoep

30 Minuten 30 Minuten 2 Medium
Romige champignonsoep

BEREIDING

  1. Maak de champignons schoon en snijd in kleine schijfjes of blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de helft van de roomboter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze mee, tot ze geslonken zijn.
  4. Voeg een snufje tijm toe aan de champignons.
  5. Voeg de andere helft van de roomboter toe en voeg daarna de bloem toe.
  6. Los het bouillonblokje op in 150 ml heet water.
  7. Giet dit vervolgens bij de champignons.
  8. Voeg de slagroom toe.
  9. Laat dit 10 minuten inkoken, pureer de soep daarna met een staafmixer.
  10. Voeg naar wens peper toe.
  11. Meng 2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water.
  12. Zodra de soep afgekoeld is meng je het NutriniDrink poedermengsel door de champignonsoep. 

VOEDINGSWAARDEN

Energie (kcal)401
Vetten (g)31.8
Vezels (g)3.1
Koolhydraten (g)20.5
Eiwitten (g)7.1

INGREDIËNTEN

Voor 1 portie

125 g champignons

10 g roomboter

12 g bloem

½ teentje knoflook

30 g ui

 ¼ bouillonblokje

150 ml heet water

50 ml slagroom

Snufje tijm, peper

2 schepjes Nutrinidrink poeder  met 30 ml water