Nieuw allergenenoverzicht Nutricia medische voedingen
16 Aug 2018
Laatste wijziging: 16 aug 2018
Nutricia heeft een handig overzicht van allergenen in haar medische drink- en sondevoedingen. Zo ziet u in één oogopslag of, en welke allergenen het product bevat. Handig wanneer u gaat starten met medische voeding en voedselallergieën heeft.
Download hier het nieuwe allergenenoverzicht.
Wat zijn allergenen?
Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken. De Europese Unie heeft bepaald dat de ingrediënten die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken op het etiket vermeld moeten staan. Dit zijn glutenbevattende granen (tarwe, spelt, khorasantarwe, rogge, gerst en haver), ei, vis, pinda, noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten), soja, melk (inclusief lactose), schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.
Bovenstaande allergenen moeten altijd op het etiket vermeldt worden. Ongeacht hoeveel van de stof in het voedingsmiddel aanwezig is of met welk doel het gebruikt is.