Appel-havermoutkoekjes

30 Minuten 30 Minuten 2 Medium

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Doe de havermout, bloem, bakpoeder, 2 schepjes NutriniDrink poeder, snufje kaneel en zout in een kom. Roer dit door elkaar.
  3. Voeg de boter op kamertempratuur toe en verkruimel dit tussen je vingers.
  4. Meng de blokjes appel en rozijnen door het bloemmengsel.
  5. Voeg aan een tweede kom de vloeibare ingrediënten toe: honing, ei en het vanille-extract.
  6. Giet dit mengsel bij de droge ingredienten en mix dit door elkaar.
  7. Gebruik twee lepels om 3 koekjes te vormen op een bakplaat.
  8. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten af in een voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen alvorens te serveren.

VOEDINGSWAARDEN

Energie (kcal)538
Vetten (g)19.9
Vezels (g)4.7
Koolhydraten (g)76.3
Eiwitten (g)11.5

INGREDIËNTEN

Voor 1 portie

25 g bloem

30 g havermout

0,5 tl bakpoeder

15 g ongezouten roomboter

Halve appel in kleine blokjes

1 el honing

10 g rozijnen

0,5 ei

0,5 tl vanille-extract

Snufje kaneel & zout

2 schepjes NutriniDrink poeder