Appel-havermoutkoekjes
30
Minuten
Medium
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Doe de havermout, bloem, bakpoeder, 2 schepjes NutriniDrink poeder, snufje kaneel en zout in een kom. Roer dit door elkaar.
- Voeg de boter op kamertempratuur toe en verkruimel dit tussen je vingers.
- Meng de blokjes appel en rozijnen door het bloemmengsel.
- Voeg aan een tweede kom de vloeibare ingrediënten toe: honing, ei en het vanille-extract.
- Giet dit mengsel bij de droge ingredienten en mix dit door elkaar.
- Gebruik twee lepels om 3 koekjes te vormen op een bakplaat.
- Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten af in een voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen alvorens te serveren.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 538 |
---|---|
Vetten (g) | 19.9 |
Vezels (g) | 4.7 |
Koolhydraten (g) | 76.3 |
Eiwitten (g) | 11.5 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
25 g bloem
30 g havermout
0,5 tl bakpoeder
15 g ongezouten roomboter
Halve appel in kleine blokjes
1 el honing
10 g rozijnen
0,5 ei
0,5 tl vanille-extract
Snufje kaneel & zout
2 schepjes NutriniDrink poeder