×
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer het later opnieuw of neem contact op met onze klantenservice.
Op deze pagina: - Chirurgie - COPD - Cystic Fibrosis - Decubitus - Diabetes - Dysfagie - Eosinofiele Oesofagitis (EoE) - Gastro-oesofageale reflux (GOR)
- Hart en leverfalen - Infectie-trauma-brandwonden - Kanker - Koemelkallergie - Meervoudige voedselallergie - Metabole ziekten - Neurologische aandoeningen - Ondervoeding bij ouderen - Refractaire epilepsie
- Phenylketonurie (PKU) - Plantaardige medische voeding - Prematuriteit - Short bowel syndroom (SBS) - Sondevoeding - Spijsverteringsproblemen - Ziektegerelateerde ondervoeding bij kinderen - Ziektegerelateerde ondervoeding
Goede voeding is belangrijk in de periode rondom een operatie. Een goede voedingstoestand kan bijdragen om na de operatie de kans op complicaties, zoals een wondinfectie of longinfectie, te verkleinen.
Ondervoeding bij COPD kan leiden tot problemen, zoals een vermindering van uw spiermassa.
Patiënten met Cystic Fibrosis hebben vaak een verminderde eetlust.
Meestal ontstaat decubitus op de plaatsen waar het lichaam op rust, zoals de stuit, zitbotjes en hielen.
Bij diabetes kan uw lichaam uw bloedsuikerspiegel niet goed regelen. Daarom is het belangrijk dat u let op wat u eet.
Slikproblemen brengen veel ongemak met zich mee. Het kan zijn dat u minder plezier heeft in eten en drinken en moeite heeft om voldoende te eten en te drinken
Eosinofiele oesofagitis is een chronische aandoening van de slokdarm. Het lijkt erop dat deze aandoening bij steeds meer kinderen voorkomt.
Gastro-oesofageale reflux of zuurbranden kan een ernstige aandoening zijn bij zuigelingen en kan te wijten zijn aan voedselallergie zoals koemelkallergie.
Als u hartfalen heeft, pompt uw hart niet goed. Daardoor komt er te weinig bloed bij de organen en weefsels, en krijgen ze te weinig zuurstof.
Vaak kunnen mensen met ernstige brandwonden, (snij)wonden en infecties niet zelf alle benodigde voeding eten.
Ongeveer de helft van de mensen met kanker krijgt te maken met gewichtsverlies. Zowel de tumor als de behandeling kan er voor zorgen dat u gewicht verliest.
De meest voorkomende allergie bij baby's is koemelkallergie. Het kind reageert dan op de eiwitten uit koemelk.
Kinderen met een allergie voor verschillende, veel voorkomende voedingseiwitten, zoals bijvoorbeeld koemelk, kippenei, pinda en soja, hebben een meervoudige voedselallergie (MVA).
Metabole stofwisselingsziekten zijn zeldzame genetische aandoeningen die het vermogen van het lichaam beïnvloeden om bepaalde voedingsstoffen af te breken.
Neurologische aandoeningen bij kinderen kunnen aangeboren zijn, of op jonge leeftijd verkregen, bijvoorbeeld door zuurstofgebrek tijdens de geboorte.
Wanneer u ouder wordt, kan het lastig zijn om voldoende te blijven eten. Terwijl voldoende en gezonde voeding juist dan extra belangrijk is.
Refractaire epilepsie, ook wel moeilijk behandelbare epilepsie genoemd, is een aandoening waarbij aanvallen niet onder controle kunnen worden gebracht met anti-aanvalsmedicatie.
Phenylketonurie is een erfelijke stofwisselingsziekte, die via de hielprik, na de geboorte van een kind, wordt vastgesteld.
Nutricia biedt verschillende plantaardige voedingsopties voor patiënten die voorkeur hebben voor een (meer) plantaardig dieet wanneer inname van gewone voeding niet of onvoldoende lukt.
Wanneer je kindje op of vóór 37 weken zwangerschap wordt geboren, is hij of zij prematuur. Ongeveer 7% van de baby's in Nederland wordt te vroeg geboren.
Short bowel syndroom of kortedarmsyndroom is een aandoening waarbij een groot deel van de dunne darm is weggehaald.
Sondevoeding wordt voorgeschreven als een patient niet voldoende kan, mag of wil eten.
Bij spijsverteringsproblemen kan het zijn dat voedingstoffen niet goed in het lichaam worden opgenomen of dat het voedsel niet goed verteerd wordt.
Als kinderen ziek zijn, hebben ze minder eetlust. Dat kan ervoor zorgen dat ze onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen of voedingsstoffen verliezen door bijvoorbeeld diarree of braken.
Als u ziek bent, kan het lastig zijn om voldoende te blijven eten. Terwijl voldoende en gezonde voeding juist dan extra belangrijk is.