Bananencake met chocotrinisaus

60 Minuten 60 Minuten 2 Medium
Bananencake met chocotrinisaus

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Voeg aan een ruime kom de bloem, snuf zout en bakpoeder toe en meng dit door elkaar. Zet de kom apart.
  3. Voeg aan een andere kom de roomboter, poedersuiker en bastardsuiker toe en mix dit geheel goed door met een handmixer.
  4. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg ook de geplette bananen één voor één toe.
  5. Mix dit goed door elkaar met een handmixer.
  6. Voeg de droge bestandsdelen en de halfvolle melk toe en roer door elkaar.
  7. Hak de walnoten en pure chocolade fijn en voeg toe aan het mengsel.
  8. Giet het mengsel in een ingevette cake vorm en bak de bananencake gaar in 45 minuten.
  9. Om de chocotrinisaus te bereiden: meng 2 schepjes NutriniDrink poeder met 1 tl cacoapoeder en 1 tl honing. Serveer dit over één plakje bananencake.
  10. De rest van de bananencake kan door het gezin gegeten worden of worden ingevroren voor een later moment.

VOEDINGSWAARDEN

Energie (kcal)465
Vetten (g)19.6
Vezels (g)3.1
Koolhydraten (g)62.7
Eiwitten (g)7.7

INGREDIËNTEN

Voor 1 portie

4 bananen (geplet)

2 eieren

130 g poedersuiker

100 g bruine basterdsuiker

120 g roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur)

325 g bloem

1 tl bakpoeder

Snufje zout

180 ml halfvolle melk

65 g walnoten

100 g pure chocolade

2 schepjes NutriniDrink poeder

1 tl cacoapoeder

1 tl honing