Chocoladepudding

20 Minuten 20 Minuten 1 Makkelijk

BEREIDING

  1. Meng het eigeel en de melk in een kom.
  2. Voeg de cacaopoeder en rijstebloem toe en mix door elkaar.
  3. Voeg het mengsel toe aan een steelpannetje en breng langzaam aan de kook.
  4. Voeg de roomboter toe. Blijf het mengsel roeren tot de substantie dikker wordt.
  5. Haal de pan van het fornuis en voeg de poedersuiker toe.
  6. Laat de chocoladepudding afkoelen tot 50 graden.
  7. Voeg aan een aparte kom 2 schepjes NutriniDrink poeder en 30 ml water toe en mix dit geheel goed door elkaar.
  8. Voeg het mengsel met NutriniDrink poeder toe aan de pudding.
  9. Giet de pudding in een kommetje en serveer het koud. 

VOEDINGSWAARDEN

Energie (kcal)222
Vetten (g)7.7
Vezels (g)0.9
Koolhydraten (g)31.1
Eiwitten (g)6.7

INGREDIËNTEN

Voor 1 portie

80 ml halfvolle melk

1 tl cacao poeder

15 g rijstebloem

0,5 eigeel

4 tl poedersuiker

½ tl roomboter

2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water