Chocoladepudding
20
Minuten
Makkelijk
BEREIDING
- Meng het eigeel en de melk in een kom.
- Voeg de cacaopoeder en rijstebloem toe en mix door elkaar.
- Voeg het mengsel toe aan een steelpannetje en breng langzaam aan de kook.
- Voeg de roomboter toe. Blijf het mengsel roeren tot de substantie dikker wordt.
- Haal de pan van het fornuis en voeg de poedersuiker toe.
- Laat de chocoladepudding afkoelen tot 50 graden.
- Voeg aan een aparte kom 2 schepjes NutriniDrink poeder en 30 ml water toe en mix dit geheel goed door elkaar.
- Voeg het mengsel met NutriniDrink poeder toe aan de pudding.
- Giet de pudding in een kommetje en serveer het koud.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 222 |
---|---|
Vetten (g) | 7.7 |
Vezels (g) | 0.9 |
Koolhydraten (g) | 31.1 |
Eiwitten (g) | 6.7 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
80 ml halfvolle melk
1 tl cacao poeder
15 g rijstebloem
0,5 eigeel
4 tl poedersuiker
½ tl roomboter
2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water