Tomatensoep met orzo
30
Minuten
Medium
BEREIDING
- Meng 100 g fijngehakte tomaten, 50 g fijngehakte aardappel samen met de groentebouillon in een ruime pan.
- Breng dit geheel aan de kook, en kook 15 minuten door.
- Gebruik na 15 minuten een staafmixer om de aardappel en tomaten te blenden tot een homogeen mengsel.
- Voeg de olijfolie toe aan de tomatensoep.
- Zet de tomatensoep terug op het vuur en voeg de 25 g orzo toe.
- Breng het opnieuw aan de kook en kook 10 minuten, totdat de orzo gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de tomatensoep afkoelen.
- Meng 15 ml water met 2 schepjes Nutrinidrink poeder, voeg daarna 1 el yoghurt toe. Meng dit tot een egale massa.
- Meng het yoghurtmengsel door de tomatensoep.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 313 |
---|---|
Vetten (g) | 13.8 |
Vezels (g) | 3.0 |
Koolhydraten (g) | 38.9 |
Eiwitten (g) | 6.9 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
100 g fijngehakte tomaten
50 g aardappel
200 ml groentebouillon (200 ml kokend water – ¼ bouillonblokje)
25 g orzo
1 tl yoghurt
1 tl olijfolie
2 schepjes Nutrinidrink poeder met 15 ml water