Tomatensoep met orzo

30 Minuten 30 Minuten 2 Medium

BEREIDING

  1. Meng 100 g fijngehakte tomaten, 50 g fijngehakte aardappel samen met de groentebouillon in een ruime pan.
  2. Breng dit geheel aan de kook, en kook 15 minuten door.
  3. Gebruik na 15 minuten een staafmixer om de aardappel en tomaten te blenden tot een homogeen mengsel.
  4. Voeg de olijfolie toe aan de tomatensoep.
  5. Zet de tomatensoep terug op het vuur en voeg de 25 g orzo toe.
  6. Breng het opnieuw aan de kook en kook 10 minuten, totdat de orzo gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de tomatensoep afkoelen.
  7. Meng 15 ml water met 2 schepjes Nutrinidrink poeder, voeg daarna 1 el yoghurt toe. Meng dit tot een egale massa.
  8. Meng het yoghurtmengsel door de tomatensoep.

VOEDINGSWAARDEN

Energie (kcal)313
Vetten (g)13.8
Vezels (g)3.0
Koolhydraten (g)38.9
Eiwitten (g)6.9

INGREDIËNTEN

Voor 1 portie

100 g fijngehakte tomaten

50 g aardappel

200 ml groentebouillon (200 ml kokend water – ¼ bouillonblokje) 

25 g orzo

1 tl yoghurt

1 tl olijfolie

2 schepjes Nutrinidrink poeder met 15 ml water