Minipaprika met humus
BEREIDING
Ratio 4.4:1
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Spoel de minipaprika’s af, snijd doormidden en verwijder de steeltjes en zaadjes.
3. Meng de benodigde hoeveelheid KetoCal 4:1 poeder neutraal met voldoende heet water (45°C - 50°C) om het poeder volledig op te lossen. Doe dit eventueel in een shakebeker met dop en schud totdat het poeder volledig is opgelost.
4. Mix vervolgens het KetoCal mengsel met humus en olijfolie.
5. Besmeer de minipaprika’s met humus en leg ze in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Bestrooi eventueel met paprikapoeder, peper en zout.
7. Bak voor 10 minuten in de oven en gebruik binnen 24 uur.
Wanneer u een andere humus variant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ontdek andere recepten voor een ketogeen diet op KetoCafé. KetoCafé is dé plaats voor uw ketomenu-inspiratie!
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 256 |
---|---|
Vetten (g) | 26 |
Vezels (g) | 1.8 |
Koolhydraten (g) | 1 |
Eiwitten (g) | 4.1 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
10 g KetoCal 4 1 neutraal
20 g Maza humus naturel
45 g snoepgroente paprika
6 g olijfolie
paprikapoeder naar smaak