Neocate Junior - Vleesballetjes in tomatensaus
30
Minuten
Hard
BEREIDING
- Maak de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten in een kom of een keukenmachine.
- Verdeel het mengsel in 6 gelijke delen. Rol er 6 balletjes van.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de balletjes tot ze bruin zien.
- Maak de tomatensaus. Bak de uien in de olijfolie tot ze zacht zijn.
- Voeg de knoflook, tomaten en tomatenpuree/-ketchup toe. Roer goed. Laat het gedurende 5 minuten zachtjes koken.
- Laat de saus afkoelen en meng de Neocate Junior erdoor tot die opgelost is.
- Serveer de saus met de vleesballetjes.
Tip van de chef
Deze tomatensaus kan gebruikt worden als basis van vele andere maaltijden, zoals bolognese, lasagne of simpelweg met pasta
Tip van de chef
Maak van het vleesmengsel worstjes of hamburgers in plaats van balletjes.
INGREDIËNTEN
voor 1 portie
Vleesballetjes
- 50 g rundergehakt
- 10 g broodkruim
- 10 g uien, gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook, geplet
- Een snufje gemengde kruiden
- 1 el olijfolie om te bakken
Tomatensaus
- 1 el uien, gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook, geplet
- ½ el olijfolie
- ½ blik (100 g) tomatenblokjes
- 1 tl tomatenpuree / tomatenketchup
- 2 maatschepjes Neocate Junior neutraal