Tomatencremesoep
BEREIDING
1. Verwarm de olie en bak de ui, selderij, wortel en aardappel tot deze zacht zijn.
2. Voeg de tomatenpuree, suiker, azijn, gezeefde tomaten, laurierblad en bouillonblokje toe.
3. Voeg 100 ml water toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
4. Haal van het vuur. Haal het laurierblad eruit en pureer het fijn.
5. Laat lichtjes afkoelen.
6. Voeg de Neocate Junior en de gehakte peterselie toe.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 1589 |
---|---|
Vetten (g) | 21.6 |
Vezels (g) | 2 |
Koolhydraten (g) | 26.9 |
Eiwitten (g) | 18.7 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
1 laurierblad
1 theelepel gehakte peterselie optioneel
1 theelepel olijfolie
1 theelepel rode of witte wijnazijn
1 theelepel suiker
1-2 aardappel 30 g in blokjes
1-2 groentebouillonblokje met een laag zoutgehalte
1-2 theelepel tomatenpuree
1-4 selderij in blokjes
1-4 ui gesnipperd
150 g gezeefde tomaten
2 maatschepjes Neocate Junior neutraal
20 g wortelen in blokjes