Zalm met aardappel en spinazie
BEREIDING
1. Verhit de olie in een koekenpan.
2. Stoof de ui zachtjes aan tot dit zacht is.
3. Leg de zalm in de koekenpan en bak dit gedurende 2-3 minuten tot de zalm gebakken is.
4. Voeg de spinazie en het citroensap toe en laat bakken tot de spinazie geslonken is.
5. Doe het water in de koekenpan en laat het mengsel afkoelen.
6. Voeg de gekookte aardappel toe.
7. Pureer alles tot de gewenste consistentie bereikt is.
8. Pas de consistentie met wat afgekoeld gekookt water aan indien nodig.
9. Voeg op het einde de Neocate Spoon toe en meng goed.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 1144 |
---|---|
Vetten (g) | 14.2 |
Vezels (g) | 1.1 |
Koolhydraten (g) | 22.5 |
Eiwitten (g) | 12.5 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
1 kleine aardappel 50 g gekookt
1 kleine verse zalmfilet 50 g in kleine stukjes - check of alle graten verwijderd zijn
1 theelepel olijfolie
2 eetlepels water
4 maatschepjes Neocate Spoon bereid met 30 ml afgekoeld gekookt water
klein stukje ui 15 g fijn gehakt
scheutje citroensap
spinazie 10 g gewassen